Data: 2014-10-09 00:33:09
Temat: Re: Festiwal Słoików Świata
Od: Fragi <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 9 Oct 2014 00:21:40 +0200, Fragi napisał(a):
> Dnia Wed, 08 Oct 2014 11:38:14 +0200, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 2014-10-08 00:08, Fragi pisze:
>>> Dnia Tue, 7 Oct 2014 10:07:09 -0700 (PDT),
>>> ikselk%g...@g...com napisał(a):
>>>
>>>> W dniu wtorek, 7 października 2014 15:41:24 UTC+2 użytkownik Jarosław Sokołowski
napisał:
>>>>
>>>>> Ba�a�an nie jest po to, by smakowa�. On smaki ma przyjmowa�, sam
potrawy
>>>>>
>>>>> b�d�c jestestwem. To co� jak ry�, bia�y �uskany. Te� trudno
powiedzieďż˝,
>>>>>
>>>>> czy siďż˝ go lubi czy nie.
>>>> Sorry, ale tak pisze tylko ignorant kulinarny, smakowy impotent... Gdybyś tak o
herbacie pisał czy gatunkach kawy - zostaniesz potępiony. Bakłażan MA delikatny,
bardzo swoisty smak, który uwielbiam - podobnie jak ryż. A każda ich (bakłażanów,
ryżu) odmiana ma SMAK swoisty, inny.
>>>> Bardzo lubię same duszone i smażone/grillowane bakłażany, a z ryżowych odmian
wręcz uwielbiam ryż okrągły (właśnie ze względu na SMAK używam tylko tego, a kiedy go
gotuję jako dodatek, sporą część zjadam bez dodatków), a nie znoszę
najpowszechniejszego u nas w sklepach podłużnego, szczególnie paraboiled - właśnie ze
względu na SMAK. Ryż dziki też ma smak bardzo swoisty.
>>>>
>>> Nic dodać, nic ujać.
>>
>> E tam, ja bym ujęła - przynajmniej te obelgi
>>
> No może można było nieco delikatniej ;)
>>
>> i jedno "a" w określeniu
>> ryżu (tego preparowanego).
>>
> Drobiaazg ;)
>>
>> A bakłażana to najbardziej lubię zapiekanego z pomidorem i mozzarellą.
>>
> Ja uiwelbiam bakłazana
>
bakłażanY
>
> w każdej postaci i prawie każdej konfiguracji.
> Z różnymi odmianami ryżu mam podobnie :)
>
Pozdrawiam,
M.
|