Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!go
blin1!goblin.stu.neva.ru!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.neostrada.pl!unt
-spo-b-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: Fragi <s...@o...pl>
Subject: Re: Festiwal Słoików Świata
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
References: <542fc2d4$0$24023$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<543034da$0$12643$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<543110e9$0$12637$65785112@news.neostrada.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<m0t7ss$sui$1@node1.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<5432cf68$0$18079$65785112@news.neostrada.pl>
<m0ujsq$cps$1@node1.news.atman.pl>
<5432dc5f$0$3159$65785112@news.neostrada.pl>
<m0umet$fui$1@node1.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<m0vsnk$nnp$1@node1.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<a...@g...com>
<776tru5b218w$.1dm5fdf34jqq0$.dlg@40tude.net>
<54350604$0$3161$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
Date: Thu, 9 Oct 2014 00:33:09 +0200
Message-ID: <120k16ik5tigh$.1et3cjf7xd1rp.dlg@40tude.net>
Lines: 40
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 95.49.179.60
X-Trace: 1412807587 unt-rea-a-01.news.neostrada.pl 18086 95.49.179.60:54563
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:357234
Ukryj nagłówki
Dnia Thu, 9 Oct 2014 00:21:40 +0200, Fragi napisał(a):
> Dnia Wed, 08 Oct 2014 11:38:14 +0200, FEniks napisał(a):
>
>> W dniu 2014-10-08 00:08, Fragi pisze:
>>> Dnia Tue, 7 Oct 2014 10:07:09 -0700 (PDT),
>>> ikselk%g...@g...com napisał(a):
>>>
>>>> W dniu wtorek, 7 października 2014 15:41:24 UTC+2 użytkownik Jarosław Sokołowski
napisał:
>>>>
>>>>> Ba�a�an nie jest po to, by smakowa�. On smaki ma przyjmowa�, sam
potrawy
>>>>>
>>>>> b�d�c jestestwem. To co� jak ry�, bia�y �uskany. Te� trudno
powiedzieďż˝,
>>>>>
>>>>> czy siďż˝ go lubi czy nie.
>>>> Sorry, ale tak pisze tylko ignorant kulinarny, smakowy impotent... Gdybyś tak o
herbacie pisał czy gatunkach kawy - zostaniesz potępiony. Bakłażan MA delikatny,
bardzo swoisty smak, który uwielbiam - podobnie jak ryż. A każda ich (bakłażanów,
ryżu) odmiana ma SMAK swoisty, inny.
>>>> Bardzo lubię same duszone i smażone/grillowane bakłażany, a z ryżowych odmian
wręcz uwielbiam ryż okrągły (właśnie ze względu na SMAK używam tylko tego, a kiedy go
gotuję jako dodatek, sporą część zjadam bez dodatków), a nie znoszę
najpowszechniejszego u nas w sklepach podłużnego, szczególnie paraboiled - właśnie ze
względu na SMAK. Ryż dziki też ma smak bardzo swoisty.
>>>>
>>> Nic dodać, nic ujać.
>>
>> E tam, ja bym ujęła - przynajmniej te obelgi
>>
> No może można było nieco delikatniej ;)
>>
>> i jedno "a" w określeniu
>> ryżu (tego preparowanego).
>>
> Drobiaazg ;)
>>
>> A bakłażana to najbardziej lubię zapiekanego z pomidorem i mozzarellą.
>>
> Ja uiwelbiam bakłazana
>
bakłażanY
>
> w każdej postaci i prawie każdej konfiguracji.
> Z różnymi odmianami ryżu mam podobnie :)
>
Pozdrawiam,
M.
|