Data: 2004-03-30 09:32:30
Temat: Re: GOTOWANIE SZYNKI
Od: "Filip J" <f...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości > In
<5...@n...onet.pl> m...@p...onet.pl
> wrote:
> >> Ania wrote:
> >>
> > Ja również nie lubię gotowych wędlin, więc robię je sama.
> > Obowiązkowa szynka świąteczna :
> > 1 kg szynki wieprzowej
> > przyprwa do peklowania staropolska / wypróbowałam- bardzo dobra/.
> > Szynkę wrzucam do marynaty z przyprawą i trzymam 3-4 dni.Wyjąć z
> > marynaty. Następnie gotuję na bardzo małym ogniu ok. 1 godz. Czas
> > gotowania- 1kg mięsa- 1 godzina. Szynka stygnie w wodzie w której się
> > gotowała. pzdr.
>
> Ale gdzie ta wędlina? ;-)
>
Zapomniała się uwędzić :)
Pozdrawiam
FJ
|