Data: 2017-11-10 20:30:06
Temat: Re: Gęsie cycki
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
XL <i...@g...pl> wrote:
> FEniks <x...@p...fm> wrote:
>> Tym razem gęsie i ze skórą. Jak długo trzeba piec, żeby były miękkie?
>> Czy to możliwe, że wystarczy im (po wstępnym wysmażeniu tłuszczu) 15
>> minut, jak tym przepisie?
>>
>> http://www.ofeminin.pl/przepisy/piersi-z-gesi-s16354
60.html
>>
>>
>
> Surowizna. Marnowanie.
> Najlepsza jest gęsina konfitowana. Można takową spożywać wprost lub
> obrumienić na patelni kub w piekarniku.
> Przykład konfitu:
> http://www.smakowekubki.com/przepis/confit-z-gesi
> Oczywiście traktuję te udka w ww. przepisie jako zamiennik piersi.
> Przyprawy wrzucam do tłuszczu.
> Tłuszcz ma leciutko falować i gotować, nie smażyć mięso.
Najlepiej 3-4 godziny.
--
XL
|