Data: 2017-11-15 10:13:18
Temat: Re: Gęsie cycki
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .11.2017 o 08:06 FEniks <x...@p...fm> pisze:
> W dniu 14.11.2017 o 13:57, Trefniś pisze:
>>
>> Wyobrażacie sobie cenę rogala na maśle i z masą marcepanową?
>> Już teraz te prawdziwe są drogie, choć to margaryna, mak i aromat
>> migdałowy...
>
> Nie podejrzewam, żeby gdziekolwiek w cukiernictwie w produkcji masowej w
> ogóle używano jeszcze masła. Nie tyle ze względu na cenę, co na jego
> trwałość. I jeśli ktoś się decyduje na spożywanie produktów
> cukierniczych, musi się z tym liczyć.
Wyjątkowo, na dzień św. Marcina, do spożycia w cukierni na miejscu i
oczywiście w Poznaniu - teoretycznie mogłoby się udać.
Ale ekonomicznie nierealne - dlatego w Poznaniu lepsza margaryna :)
Żałować tylko, że zrezygnowano z nadzienia marcepanowego.
--
Trefniś
|