Data: 2017-09-14 12:49:17
Temat: Re: Gotowanie - wiedza czy sztuka ?
Od: "tandoori.curry" <t...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Tutaj nastąpił powrót do tematu wątku. Czas, by powiedzieć: rzemiosło.
> Powtarzalność, rutyna -- to z dawien dawna pozwalało matkom karmiącym
> wyżywić rodzinę. I nie zwariować przy ciągłym rozważaniu, co trzeba,
Być może należy zacząć od rzemiosła żeby później móc eksperymentować i
dojść do artyzmu. Kolejność (??)
I to też zależy od sytuacji. Kiedy idziesz ze swoją kobietą do
restauracji na kolację to pożądanym jest przewidywalność i jakość
potraw. Ale kiedy zapraszasz ją do siebie na kolację to ta
przewidywalność jest mniej wskazana i nowe pomysły biorą górę.
Ja tego nie wiem. I nie chcę wiedzieć. I nigdy tego nie będę wiedział.
To nie moja kabała..))
|