Data: 2015-10-18 22:13:10
Temat: Re: Grzybobranie
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2015-10-18 o 21:30, Jarosław Sokołowski pisze:
> Pani Ewa napisała:
>
>>
>> A jaki był smak wiodący?
> Zupka warzywna z nadreprezentacją pora. Jego białej dolnej części.
> Robiona techniką smażenia wstępnego grzybów z cebulką (do zaruminienia)
> i dalszego warzenia wywaru, już z wodą. Smakowo zaostrzona krojoną
> świeżą papryką chili. Bazylia, ziele angielskie i nie pamiętam co jeszcze.
> Dodatek krup (kasza jęczmienna) na kwadrans przed planowanym końcem
> obróbki termicznej. Koperek zielony jeszcze później. Kluseczki w wydaniu
> wysokojajecznego makaronu domowego też by do niej dobre były. Cięte w
> piórka albo w kwadraciki (łazanki). Ale ich nie było.
>
> Całkiem bezmięsna -- u nas w domu tylko takie się robi. Mają wzięcie.
A, ciekawa, ciekawa. Taki trochę inny krupnik. U nas też może się
sprawdzić, bo lubimy krupniki.
Ewa
|