Data: 2002-10-31 12:10:05
Temat: Re: Gulasz
Od: b...@w...pl (MiKa)
Pokaż wszystkie nagłówki
waldek wrote:
> >.musisz nagrzac patelnie do
> > czerwonosci z odpowiednio duza iloscia tluszczu
> tak, aby po wrzuceniu mieso
> > strzelalo a nie bron boze puscilo sos. Dlatego
> nalezy wrzucac mieso takimi
> > porcjami zeby nie wystudzalo Ci patelni.
> Drobiagi ale o decydujacym
> > znaczeniu dla wygladu gulaszu...
> =============
> Tez sie podpisuje pod tymi radami.
> Mieso ktore pusci sok jest twarde i "zdrewniale" i
> bez smaku.
> Prawidlowo podsmazone jest miekkie i soczyste.
> Na tej patelni rozgrzanej "do czerwonosci" raczej
> nie eksperymentuj z olejem. Tylko smalec! I trzeba
> uwazac aby mieso lekko zrumienic, a nie spalic, bo
> bedzie do kitu.
> Z patelni - od razu do duszenia (ja to robie na
> dwoch patelniach "goracej" i "zimnej") bo jesli
> miesu pozwolisz stygnac na talerzu - zaczyna
> puszczac sok.
> Na "zimnej" patelni, zanim podleje woda, czesto
> dorzucam cebule, czosnki i inne przyprawy, aby sie
> chwile przesmazyly z miesem.
> milosnik gulaszy
> waldek
> ============
Waldek, ile lat Ty juz gotujesz? Twoje umiejętności
nabyte droga doświadczeń są wręcz porażające !!!
Jestem pod wrażeniem ;)
MiKa
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
|