Data: 2017-12-10 18:11:10
Temat: Re: Hiszpańska nóżka ;)
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
FEniks <x...@p...fm> wrote:
> W dniu 10.12.2017 o 15:29, Animka pisze:
>>
>> Niech mąż pokroi na plastry, ułoży na półmisku i zaniesie na stół
>> swiąteczny. Po co Ty masz się męczyć
>
> Właśnie chodzi o to, żeby nikt nie musiał się męczyć. Nie sztuka pokroić
> szynkę byle czym, trzymając ją w imadle. Z szynkami dojrzewającymi jest
> taki kłopot, że muszą być pokrojone bardzo cienko. Żeby nie zmarnować
> całego efektu, plasterki muszą być grubości papieru. Do tego trzeba
> bardzo ostrego, sprężystego, cienkiego i długiego noża. Takiego nie mam
> na wyposażeniu. O zgrozo! Bo pewnie mistrzowie od wszystkiego taki mają.
>
Owszem. I nawet im przez myśl nie przeszło, że ostry i giętki nóż może
stanowić jakiś problem. Długi ostry i giętki nóż ma każdy, kto
naprawdę(sic!) prowadzi kuchnię. Przecież bez takiego ani rusz.
--
XL ,,Demokracja bez wartości zamienia się w jawny lub zakamuflowany
totalitaryzm". Jan Paweł II
|