Data: 2014-07-20 08:29:39
Temat: Re: I na moje wyszło!
Od: Trybun <I...@j...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-07-11 20:06, masti pisze:
> Dnia pięknego Fri, 11 Jul 2014 17:12:43 +0200 osobnik zwany Ikselka
> napisał:
>
>> Dnia Fri, 11 Jul 2014 14:39:39 +0000 (UTC), masti napisał(a):
>>
>>> wykazujesz zasadniczy brak znajomości podstaw gotowania
>> Wybacz, sorry, przykro mi, niezmiernie sie lituję itp - ugotowanie
>> kluch na twardo nie należy do sztuki gotowania. :-D
> musisz jadać przez słomkę, że musisz mieć wszystko rozgotowane na papkę?
>
>
>
>
Spróbuj kiedy solidnie ugotować, a wreszcie poczyjesz prawdziwy smak
makaronu, i bez klejenia się do zębów. Przepis jest prosty - gotować na
bardzo małym ogniu do całkowitej miękkości. Później odlać z wierzchu
wodę i pod kran z zimna wodą, znowu odlać i znowu pod zimna wodę
następnie na cedzak/durszlak i jeszcze raz przelać zimną wodą. Makaron
jest ugotowany, ale sprężysty i nie klei się do zębów. Można używać do
rosołu i innych zup, zapiekanek itd, daję gwarancję że nie zrobi się
żadna papka.
|