Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ile czasu Wam zajmuje lepienie pierogów? Re: Ile czasu Wam zajmuje lepienie pierogów?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ile czasu Wam zajmuje lepienie pierogów?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Ikselka <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ile czasu Wam zajmuje lepienie pierogów?
Date: Fri, 20 Jul 2012 22:31:43 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 37
Message-ID: <s8rscm96vov4.abrw4s9ti16q$.dlg@40tude.net>
References: <jubvqj$r8d$5@news.icm.edu.pl>
<dnyw2wf8i6xb$.1bkkhidb4jhoh$.dlg@40tude.net>
<juceeu$q9j$2@news.icm.edu.pl>
<10tu84ysef8td.1o07d2t8dojix$.dlg@40tude.net>
<jucert$q9j$4@news.icm.edu.pl>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: aduh51.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1342816308 14148 79.185.245.51 (20 Jul 2012 20:31:48 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 20 Jul 2012 20:31:48 +0000 (UTC)
X-User: ikselk
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:347370
Ukryj nagłówki

Dnia Fri, 20 Jul 2012 22:25:36 +0200, medea napisał(a):

> W dniu 2012-07-20 22:20, Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 20 Jul 2012 22:18:41 +0200, medea napisał(a):
>>
>>> W dniu 2012-07-20 19:17, Ikselka pisze:
>>>> Dnia Fri, 20 Jul 2012 18:08:54 +0200, medea napisał(a):
>>>>
>>>>> Tak orientacyjnie, zrobienie i ugotowanie około 100 sztuk. Przy
>>>>> założeniu, że farsz już macie gotowy.
>>>>>
>>>> Hmmm, godzinę? Może z kilkoma minutami? - lepię i gotuję na bieżąco.
>>> To Ty jesteś superekspres. ;)
>>> Też lepię i gotuję na bieżąco, ale zajmuje mi to 2 godziny.
>>> Dzisiaj robiłam część z jagodami, a część z mięsem. Z jagodami trudno
>>> się kleją.
>>>
>> A nie, z jagodami to mi też wolniej idzie lepienie.
>
> Co dodajesz do jagód? Ja posypałam lekko cukrem i mączką ziemniaczaną,
> ale niewiele pomogło, jeśli w ogóle.
>

Niczego nie dodaję, bo od cukru w nadzoieniu tylko wiecej soku jest.
Żadnych mąk ani buł nie daję, bo z tego tylko papka się robi.
Gotuję pierogi oczywiście w osolonej wodzie i słodzimy je już na talerzu,
polewając też śmietaną - a właściwie odwrotnie, najpierw idzie smietana, na
to cukier. Czasem najpierw jeszcze roztopione masło, a potem śmietana i
cukier, zalezy od zestawu ludzkiego przy stole, bo mamy czasem gości,
którzy lubią i z masłem, i ze śmietaną, i z cukrem.
Naprzemienne przenikanie się "słoności" pierogowego ciasta, kwasu jagód i
słodyczy cukru, zawieszone w gęstej śmietanie, jest w tej potrawie właśnie
tym, co tygrysy :-).


--
XL

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.07 medea
20.07 Ikselka
20.07 Ikselka
20.07 medea
20.07 medea
20.07 Nixe
20.07 Ikselka
20.07 Ikselka
20.07 Ikselka
21.07 medea
21.07 medea
21.07 Ikselka
24.07 czeremcha
24.07 medea
25.07 czeremcha
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?