Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ile czasu Wam zajmuje lepienie pierogów? Re: Ile czasu Wam zajmuje lepienie pierogów?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Ile czasu Wam zajmuje lepienie pierogów?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: medea <x...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Ile czasu Wam zajmuje lepienie pierogów?
Date: Fri, 20 Jul 2012 22:36:04 +0200
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 26
Message-ID: <jucffi$t53$1@news.icm.edu.pl>
References: <jubvqj$r8d$5@news.icm.edu.pl>
<dnyw2wf8i6xb$.1bkkhidb4jhoh$.dlg@40tude.net>
<juceeu$q9j$2@news.icm.edu.pl>
<10tu84ysef8td.1o07d2t8dojix$.dlg@40tude.net>
<jucert$q9j$4@news.icm.edu.pl>
<s8rscm96vov4.abrw4s9ti16q$.dlg@40tude.net>
NNTP-Posting-Host: bdd128.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1342816562 29859 83.27.245.128 (20 Jul 2012 20:36:02 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 20 Jul 2012 20:36:02 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:14.0) Gecko/20120713 Thunderbird/14.0
In-Reply-To: <s8rscm96vov4.abrw4s9ti16q$.dlg@40tude.net>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:347371
Ukryj nagłówki

W dniu 2012-07-20 22:31, Ikselka pisze:
>
> Niczego nie dodaję, bo od cukru w nadzoieniu tylko wiecej soku jest.

No właśnie chyba tak.

> Żadnych mąk ani buł nie daję, bo z tego tylko papka się robi.

Odrobina mączki kartoflanej jest IMO dobra, bo te jagody nie wypływają
potem tak z ciasta po ugotowaniu.


> Gotuję pierogi oczywiście w osolonej wodzie i słodzimy je już na talerzu,
> polewając też śmietaną - a właściwie odwrotnie, najpierw idzie smietana, na
> to cukier. Czasem najpierw jeszcze roztopione masło, a potem śmietana i
> cukier, zalezy od zestawu ludzkiego przy stole, bo mamy czasem gości,
> którzy lubią i z masłem, i ze śmietaną, i z cukrem.
> Naprzemienne przenikanie się "słoności" pierogowego ciasta, kwasu jagód i
> słodyczy cukru, zawieszone w gęstej śmietanie, jest w tej potrawie właśnie
> tym, co tygrysy :-).

Ja lubię z gęstą śmietaną i odrobiną cukru, masło do tego byłoby już
przesadą. Moja córka tylko z cukrem, a mąż z mięsem. ;)

Ewa

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
20.07 Ikselka
20.07 Ikselka
20.07 medea
20.07 medea
20.07 Nixe
20.07 Ikselka
20.07 Ikselka
20.07 Ikselka
21.07 medea
21.07 medea
21.07 Ikselka
24.07 czeremcha
24.07 medea
25.07 czeremcha
25.07 Ikselka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?