Data: 2012-02-12 08:39:31
Temat: Re: Ile zaczynu?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Qrczak wrote:
>>
>> A to ja mam inne warunki. BTW nie masz wrażenia, że tą porą chleb
>> potrzebuje zdecydowanie wiecej czasu, żeby wyrosnąć?
>
> Na pewno częściej klapie. I to w warunkach zbliżonych do naturalnych
> jest normalne. Tyle że naprawdę pisałam o własnych okołobetonowych
> doświadczeniach w tym zakresie, gdzie zimą jest ciepło a latem dość zimno.
No ja zdecydowanie mam odwrotnie;-) Latem ciepło - zimą niekoniecznie;-).
>
>>
>> No właśnie. Mój aktualnie karmiony z braku laku mąka 750, zamiast 200,
>> ale daje radę.
>
> A pewnie że 720 uciągnie, a tę 2000 daję rzadziej i w niewielkich
> ilościach do zaczynu, częściej na niej chleb już wypiekam.
To tez mam odwrotnie - wolę zaczyn karmić 2000, jest gęsty, i idzie jak
burza. A chleba bardziej razowego nie lubią, wiec pieke "biały".
--
Pozdrawiam
J.
www.kontestacja.com
|