Data: 2011-04-01 11:41:47
Temat: Re: Jabłka
Od: Zakarm <t...@s...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-04-01 12:43, medea pisze:
> Kupiłam wczoraj piękne kortlandy (moje ulubione jabłka). Mają ładną
> skórkę (aż za ładną jak na tę odmianę), wyglądają w ogóle pięknie. No
> ale smak niestety mają dziwny, taki gorzkawy posmak, jakby nawozowy.
> Podobny posmak miały w zeszłym roku niektóre truskawki.
> Czy to możliwe, żeby te jabłka były przechowywane w jakimś specyfiku,
> który odbija się na smaku? Co ciekawe - miały na sobie przed umyciem
> taki lekki białawy nalot. Spotkaliście się z czymś takim?
>
> Ewa
Podobno ostatnio konserwuje sie je moczem szynszyli.
|