Data: 2011-04-01 14:14:42
Temat: Re: Jabłka
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2011-04-01 13:41, Zakarm pisze:
> W dniu 2011-04-01 12:43, medea pisze:
>> Kupiłam wczoraj piękne kortlandy (moje ulubione jabłka). Mają ładną
>> skórkę (aż za ładną jak na tę odmianę), wyglądają w ogóle pięknie. No
>> ale smak niestety mają dziwny, taki gorzkawy posmak, jakby nawozowy.
>> Podobny posmak miały w zeszłym roku niektóre truskawki.
>> Czy to możliwe, żeby te jabłka były przechowywane w jakimś specyfiku,
>> który odbija się na smaku? Co ciekawe - miały na sobie przed umyciem
>> taki lekki białawy nalot. Spotkaliście się z czymś takim?
>>
>> Ewa
> Podobno ostatnio konserwuje sie je moczem szynszyli.
>
>
Śmierdząca sprawa. ;)
Ewa
|