Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak długo peklować przed wędzeniem Re: Jak długo peklować przed wędzeniem

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak długo peklować przed wędzeniem

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.glorb.com!b
order1.nntp.dca.giganews.com!border2.nntp.dca.giganews.com!nntp.giganews.com!nx
01.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.
neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: XL <i...@g...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak długo peklować przed wędzeniem
Date: Tue, 23 Mar 2010 13:45:38 +0100
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 18
Message-ID: <1e72wbvj82wqn$.13hzhlwfy2vvx.dlg@40tude.net>
References: <56c7rb09pwc0.1m456bhy9982z$.dlg@40tude.net>
Reply-To: i...@g...pl
NNTP-Posting-Host: aeml51.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.neostrada.pl 1269349043 15981 79.191.63.51 (23 Mar 2010
12:57:23 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 23 Mar 2010 12:57:23 +0000 (UTC)
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
X-Original-Bytes: 1851
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:327529
Ukryj nagłówki

Dnia Tue, 23 Mar 2010 05:07:13 +0100, Mateusz Piąty napisał(a):

> Coś mi się popitoliło z terminem świąt i za wcześnie zapeklowałem na sucho
> mięso do wędzenia. Martwi mnie czy wytrzyma 2 tygodnie w lodówce, czy może
> coś z nim zrobić wcześniej. Wcześniej uwędzić się nie da - dopiero przed
> świętami.

Zrób zalewę jak do peklowania, odlej soki wyciekłe z mięsa, zalej mięso
świeżo zrobioną, zimną zalewą (zalewę po ugotowaniu mocno wystudź w garnku
stojącym w zimnej wodzie w zlewie, wodę zmieniaj kilka razy, aby była
zimna). Takie mięso może stać miesiącami, byle w chłodzie. Kiedyś przecież
tak przechowywano mięso, bo nie było lodówek.
Moje pekluje się od poczatku na mokro - z kolei za późno nastawiłam, więc
zrobiłam metoda nastrzykową i zalałam, też będzie dobre.
--

Ikselka.//u mnie wędzenie kiełbas, baleronów i szynek oraz schabów
najpóźniej pierwszego kwietnia :-)

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
23.03 Panslavista
23.03 XL
23.03 Panslavista
24.03 Mateusz Piąty
24.03 XL
24.03 Panslavista
24.03 XL
25.03 Panslavista
25.03 Mateusz Piąty
25.03 Panslavista
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?