Data: 2014-01-12 01:01:57
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: Fragile <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 12 Jan 2014 00:50:04 +0100, "Dariusz K. Ładziak" napisał(a):
> Użytkownik Grzegorz Prędki napisał:
>>
>>> Dwuzębny widelec nie kaleczy nadmiernie mięsa - a łopatka musiała by
>>> mieć z pół metra długości - bo widelcem kładziesz a łopatką rzucasz.
>>> Zaliczyłeś chlapnięcie masłem z patelni przy przewracaniu steka? Bo ja
>>> jedną bezsenną noc z mokrym kompresem na łapie mam za sobą.
>>
>> Podnosisz lopatka, dociskasz palcem i odwracasz. Proste.
>
> I wkładam ten palec w tłuszcz na patelni? Jakoś tego nie widzę... Mogę
> się zgodzić na podniesienie łopatką z patelni - ale bez długiego
> dwuzębnego widelca asekurującego stek na łopatce nie podejmę się tej
> operacji bez półmetrowej łopatki!
>
Proponuję szczypce :)
--
Pozdrawiam,
M.
|