Data: 2014-01-12 21:22:01
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 12.01.2014 00:14, Grzegorz Prędki pisze:
>
>> "pwz" zapytał: jak smażycie steka wołowego, aby wyszedł miękki?
>> Odpowiedziałam na jego pytanie, jak je zrobiłam, na czym bazowałam i
>> faktycznie wyszły miękkie.
>> Podałam linka do strony Joasi, bo na jej wskazówkach bazowałam, ale
>> dokładnie robiłam je tak:
>> www.kuchniaanai.blogspot.com/2013/08/beef-steak.html
?
>>
>
> To dlaczego przy podawaniu linka nie zaznaczylas, ze maki nei uzywalas?
Dlatego, że ponieważ jej nie używałam, to o niej nie pamiętałam...
Poza tym mąka opisie Joasi nie służy cudownemu zmiękczaniu steków
a ma jedynie zapobiec nadmiernemu pryskaniu tłuszczu przy smażeniu
- mi pryskanie nie przeszkadza, więc z tej rady nie skorzystałam.
Naprawdę wystarczy czytać...ze zrozumieniem...
i wybrać dla siebie to co najbardziej Ci odpowiada - ja tak robię, to
działa :)
Polecam również czytanie komentarzy do wpisów - z nich czasem też można
się czegoś ciekawego dowiedzieć.
Wkleiłam linka do strony Joasi, bo z niej korzystałam, na moim blogu
zamieściłam dokładny opis tego co robiłam ja...
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|