Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.dialog.net.
pl!not-for-mail
From: Anai <a...@a...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Date: Sun, 12 Jan 2014 21:22:01 +0100
Organization: Dialog Net
Lines: 36
Message-ID: <lauth4$iti$1@news.dialog.net.pl>
References: <lars39$ng9$1@node2.news.atman.pl> <lasg0b$ho7$1@news.dialog.net.pl>
<52d1c6b9$0$2151$65785112@news.neostrada.pl>
<lashng$igh$1@news.dialog.net.pl>
<52d1cb4a$0$2375$65785112@news.neostrada.pl>
<lasifh$irj$1@news.dialog.net.pl>
<52d1d04b$0$2168$65785112@news.neostrada.pl>
NNTP-Posting-Host: 78.9.29.238
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.dialog.net.pl 1389558117 19378 78.9.29.238 (12 Jan 2014 20:21:57 GMT)
X-Complaints-To: a...@d...net.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 12 Jan 2014 20:21:57 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:24.0) Gecko/20100101
Thunderbird/24.2.0
In-Reply-To: <52d1d04b$0$2168$65785112@news.neostrada.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:354162
Ukryj nagłówki
W dniu 12.01.2014 00:14, Grzegorz Prędki pisze:
>
>> "pwz" zapytał: jak smażycie steka wołowego, aby wyszedł miękki?
>> Odpowiedziałam na jego pytanie, jak je zrobiłam, na czym bazowałam i
>> faktycznie wyszły miękkie.
>> Podałam linka do strony Joasi, bo na jej wskazówkach bazowałam, ale
>> dokładnie robiłam je tak:
>> www.kuchniaanai.blogspot.com/2013/08/beef-steak.html
?
>>
>
> To dlaczego przy podawaniu linka nie zaznaczylas, ze maki nei uzywalas?
Dlatego, że ponieważ jej nie używałam, to o niej nie pamiętałam...
Poza tym mąka opisie Joasi nie służy cudownemu zmiękczaniu steków
a ma jedynie zapobiec nadmiernemu pryskaniu tłuszczu przy smażeniu
- mi pryskanie nie przeszkadza, więc z tej rady nie skorzystałam.
Naprawdę wystarczy czytać...ze zrozumieniem...
i wybrać dla siebie to co najbardziej Ci odpowiada - ja tak robię, to
działa :)
Polecam również czytanie komentarzy do wpisów - z nich czasem też można
się czegoś ciekawego dowiedzieć.
Wkleiłam linka do strony Joasi, bo z niej korzystałam, na moim blogu
zamieściłam dokładny opis tego co robiłam ja...
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|