Data: 2014-01-12 16:03:27
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-01-12 16:00, FEniks pisze:
> W dniu 2014-01-12 00:40, Grzegorz Prędki pisze:
>>
>>> Dwuzębny widelec nie kaleczy nadmiernie mięsa - a łopatka musiała by
>>> mieć z pół metra długości - bo widelcem kładziesz a łopatką rzucasz.
>>> Zaliczyłeś chlapnięcie masłem z patelni przy przewracaniu steka? Bo ja
>>> jedną bezsenną noc z mokrym kompresem na łapie mam za sobą.
>>
>> Podnosisz lopatka, dociskasz palcem i odwracasz. Proste.
>>
>
> Ale macie problem! Podnosimy jedną łopatką, dociskamy drugą
> (ewentualnie delikatnie widelcem, żeby nie uszkodzić mięsa).
Albo np. takim widelcem:
http://www.frito.pl/Dom_i_ogrod/Akcesoria_kuchenne/S
ztucce/Widelec_drewniany,1770.html
Ewa
|