Data: 2014-01-13 04:05:42
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: Marsjasz <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
1. kupic mieso przeznaczone do stekow...
3. nie rozgniatac czy rozbijac na sile - ja np. uzywam urzadzenia
podobnego do tego tutaj:
http://multizakupy.pl/victor_home__nakluwacz_siekacz
_do_miesa tylko moje
ma wiecej tych ostrzy...
2. bejcowac minimum 6 godzin przed smazeniem...
4. smazyc najlepiej na masle klarowanym...
5. solic na talerzu najepiej lyzka solonego dobrego masła...
ps. moj kumpel robi znakomite steki dosc dziwacznym sposobem - marynuje
potem piecze kilkanascie minut w niskiej temperaturze piekarnika
nastepnie wrzuca na minute na patelnie z odrobina koniaku/brandy...
ps.2 sposobow na dobry stek jest pewnie wiele ale moim zdaniem
jakosc/mlodosc miesa ma tutaj decydujaca role...
Marsjasz
|