Data: 2014-01-14 15:56:20
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: Anai <a...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 14.01.2014 15:37, Maciej Jastrzębski pisze:
> On 14.01.2014 14:49, Ikselka wrote:
>> Posolone mięso puszcza sok - zarówno przed jak i podczas ogrzewania i
>> ten
>> sok wydziela się własnie w początkowej fazie smażenia, co obniża
>> temperaturę tłuszczu (woda plus tłuszcz). Wtedy mięso wychodzi twarde.
>>
>
> Jejku, zrób sobie test po prostu. Przecież nikt nie mówi o trzymaniu
> posolonego mięsa przez dłuższy czas - soli się bezpośrednio przed
> położeniem na patelnię. Mięso nie robi się twarde, co niejednokrotnie
> sprawdziłem.
To nie ma znaczenia...
"Cały świat nie soli", przed smażeniem i choćbyś odnosił wrażenie, że
mięso rozpływa Ci się na języku, to tak naprawdę zjadłeś właśnie
"zelówkę wojskowego trepa" ;)
--
Pozdrówki
Anai
*** MóJ SŁitAśNy TofFanY BloGasEk: http://kuchniaanai.blogspot.com/ ***
~*~ Moje słit focie: http://infobot.pl/r/26aE *
http://annamagdalenape.deviantart.com/gallery/ ~*~
"Jesteśmy tylko szczególnie zaawansowaną w rozwoju odmianą małp na
niezbyt ważnej planecie, krążącej wokół całkiem przeciętnego Słońca. (S.
Hawking)
|