Data: 2014-01-13 15:15:14
Temat: Re: Jak dobrze usmażyć steka?
Od: Marsjasz <d...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2014-01-13 12:39, Stokrotka pisze:
>>
>> ps. moj kumpel robi znakomite steki dosc dziwacznym sposobem - marynuje
>> potem piecze kilkanascie minut w niskiej temperaturze piekarnika nastepnie
>> wrzuca na minute na patelnie z odrobina koniaku/brandy...
>> ps.2 sposobow na dobry stek jest pewnie wiele ale moim zdaniem
>> jakosc/mlodosc miesa ma tutaj decydujaca role...
>>
> Alkohol można dolać na patelnię jak się zaczyna pszypalać i człek sobie nie
> radzi, łatwiej usmażyć.
> To taka ostatnia deska ratunku.
>
nie raczej nie chodzi o przypalanie...
ps. zapomnialem dodac ze stek po usmazeniu powinien jeszcze "odpoczac"
to znaczy nie powinno sie go podawac od razu z patelni...
Marsjasz
|