Message-ID: <3...@s...pl>
Date: Tue, 30 Oct 2001 18:43:28 +0100
From: PatryCCCja <k...@s...pl>
X-Mailer: Mozilla 4.78 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: pl,en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak mi dziecko w zakupach pomagalo
References: <9rmnk7$hic$1@news.tpi.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: inferno.mikrus.pw.edu.pl
X-Trace: news.vogel.pl 1004463617 inferno.mikrus.pw.edu.pl (30 Oct 2001 18:40:17
+0200)
Lines: 62
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!newsfeed.tpinternet.pl!news.vogel.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:77672
Ukryj nagłówki
Agata Solon wrote:
> To podpowiedzcie co zrobic z
> tego zielono-fioletowego poszarpanca?
ha! tez mialam ten problem :)
mozna salatki robic - ale jeszcze ani razu nie probowalam.
za bardzo mi zasmakowal duszony z makaronem i tofu. nowy czeka i tez mam go
zamiar w ten sam sposob przyzadzic.
a przepisik jest tu:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=2143
w puszccce jest jeszcze przepis na jarmuz zasmarzany:
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=1969 (z kostka - nadaje sie do
cafe ;)
i budyn z jarmuzu (nie pytaj... nie prubowalam):
http://puszkkka.spinacz.pl/przepis.php3?id=442
arielka swojego czasu podrzucila tez pare przepisow - jeszcze nie
probowalam, bo do tej pory jarmuzu nie mialam nowego a teraz jeszcze raz
chce to z tofu.
a wiec:
SUROWKA
------------------------
składniki :
4 głowki jarmuzu
2 zielone ogorki
2 jabłka
sok z cytryny
smietana
przyprawy : sol ,pieprz i odrobina cukru.
ogorki obrac ze skorki i pokroic w plastry ( mozna wczesniej troche
posolic )
jabłka obrac i zetrzec na grubej tarce.
jarmuz dobrze umyc i drobno pokroic.
wymieszac ,dodac przyprawy oraz sok z cytryny i smietane
szak z jarmuzem
-------------------------
ziemniaki ,jarmuz ,przyprawy .
na patelnie tluszcz ,przyprawy moze byc to tylko curry ale mozna inne
dodac,
potem wrzucic ziemniaczki pokrojone wczesniej w kosteczke ,podsmazyc
,mieszac aby sie nie przypalilo.Jarmuz dobrze umyc i pokroic dodac i mozna
troche wody wlac ,przykryc podusic .smacznego
i jeszcze jedna propozycja - bez nazwy ;)
---------------------------------
Mozna tez jarmuz ugotowac na parze i dodac do np ;ziemniaczki (frytki ) ,
ciecierzyca i to wszystko w sosiku pomidorowym .miam mniam .chyba tez pojde
na zakupy :)
smacznego
pat
ps: napisz jak cos wyprubujesz. jak cos ci zasmakuje, to bede to najpierw
robila, dopiero inne pomysly :)
--
Puszatkowo http://www.puszatkowo.prv.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/
|