Data: 2009-12-24 04:40:20
Temat: Re: Jak "naprawić" niedowędzone mięsko?
Od: "Prawusek" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Mateusz Piąty" <...@...pl> wrote in message
news:11bvek2f4eocm.af6ysfcrtf09.dlg@40tude.net...
> Dzieki wam za podpowiedzi. Zrobiłem tak jak radzi Iksełka. Na 120 minut i
> 120 stopni w rękawie. Mięsko pyszne i do tego trochę sosu mam :) Wołowinę
> dałem do wędzenia pierwszy raz więc nie wiem jak powinna smakmować po
> dobrym wędzeniu. Teraz jest O.K.
Szynki wołowe, peklowane na sucho i wędzone w zimnym dymie przez dwa
tygodnie po dwie godziny - jedna rano, druga wieczorem, pokrojone w
plasterki wyglądają pięknie, mięso ciemno-czerwone opalizujące na przekroju,
smak i zapach fantastyczny. Trwałe.
|