Data: 2007-09-08 16:31:41
Temat: Re: Jak obsypać boki tortu?
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Alek pisze:
> Boki tortu po posmarowaniu kremem zwykle są obsypywane okruszkami
> ciasta lub innymi paprochami. Jak to się robi? Tortu obrócić o 90°
> nie mogę bo się rozjedzie, więc pewnie trzeba te farfocle zmusić
> do lotu poziomego i to z energią wystarczającą do wbicia się tych
> lekkich drobin w wartswę kremu ale jak? Dodatkowym utrudnieniem
> jest to, że chcemy obsypać tylko boki zaś górnej płaszcztzny tortu
> nie chcemy tym pobrudzić. Pomożecie?
Niestety, skuteczny jest tu tylko obrót tortu wkomponowany rytmicznie w
rzut poziomy farfoclami z dużą siłą F na krótkiej drodze s z
przyspieszeniem a malejącym do zera w krótkim czasie t do kwadratu,
inaczej nie pokonasz przyspieszenia ziemskiego g i siły ciężkości
ściągającej farfocle w dół szybciej, niż byś sobie tego życzył...
:-D
I zastosuj osłonę przeciwrozpryskową za tortem, jak również płaszczyznę
zbierającą pod.
Niestety, wszystko to potraktuj serio :-)
--
XL wiosenna
====================================================
==========================
Chwilami jestem tu:
http://groups.google.pl/groups/profile?enc_user=eJTu
XQ0AAACUGFDz9PzxwnRUed8hFQkm
|