Data: 2011-06-20 16:47:33
Temat: Re: Jak przechować świeże zioła?
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 20 Jun 2011 17:18:32 +0200, krys napisał(a):
> Ikselka wrote:
>
>> Dnia Mon, 20 Jun 2011 16:27:03 +0200, krys napisał(a):
>
> . Sałata i rzodkiewka trzyma się i dwa
>> tygodnie, reszta z uwagi na delikatniejsze ulistnienie nieco krócej, ale i
>> tak sporo.
>
> Ja tam kupuję na bieżąco, mam awersję do podwiędniętych warzywek.
Nie ma mowy o podwiędnięciu. Warzywa zapakowane w stanie świeżym trzymają
tę świeżość długo, tak jak piszę. Salata jest chrupiąca, a rzodkiewka
jędrna.
> A sałatę
> wrzucam tak, jak mi producent zapakował w jednorazówce, do lodówki na półkę
> dla warzyw, i myję dopiero przed spożyciem.
Wszystko co powyżej - pisałam o swoich doświadczeniach z własnymi
warzywami, które musiałam zebrać aby nie przejrzały. Lepiej wtedy
przechowac je w lodówce, stopniowo zużywając. Myślę, że przyda się ten
sposób tym, którzy muszą kupować więcej lub zostaną obdarzeni
niespodziewanym bogactwem przez znajomych, krewnych itp albo po prostu
muszą rzadziej robić zakupy.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|