Data: 2011-06-20 17:14:28
Temat: Re: Jak przechować świeże zioła?
Od: krys <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ikselka wrote:
> Dnia Mon, 20 Jun 2011 17:18:32 +0200, krys napisał(a):
>
>> Ikselka wrote:
>>
>>> Dnia Mon, 20 Jun 2011 16:27:03 +0200, krys napisał(a):
>>
>> . Sałata i rzodkiewka trzyma się i dwa
>>> tygodnie, reszta z uwagi na delikatniejsze ulistnienie nieco krócej, ale
>>> i tak sporo.
>>
>> Ja tam kupuję na bieżąco, mam awersję do podwiędniętych warzywek.
>
> Nie ma mowy o podwiędnięciu. Warzywa zapakowane w stanie świeżym trzymają
> tę świeżość długo, tak jak piszę. Salata jest chrupiąca, a rzodkiewka
> jędrna.
Ja nie o tym. Niedawno byłam na dziale warzywnym w supermarkecie;-). Dlatego
wolę dwa razy w tygodniu iść na targ i kupić od producenta. A ponieważ mam
dostawę świeżyzny tak często, nie musze kombinowac z przechowywaniem.
>
>> A sałatę
>> wrzucam tak, jak mi producent zapakował w jednorazówce, do lodówki na
>> półkę dla warzyw, i myję dopiero przed spożyciem.
>
> Wszystko co powyżej - pisałam o swoich doświadczeniach z własnymi
> warzywami, które musiałam zebrać aby nie przejrzały. Lepiej wtedy
> przechowac je w lodówce, stopniowo zużywając. Myślę, że przyda się ten
> sposób tym, którzy muszą kupować więcej lub zostaną obdarzeni
> niespodziewanym bogactwem przez znajomych, krewnych itp albo po prostu
> muszą rzadziej robić zakupy.
A, to co innego.
J.
|