Data: 2007-11-29 12:38:23
Temat: Re: Jak ugotować?
Od: panta_rei <j...@c...znajdzie>
Pokaż wszystkie nagłówki
Świadomie, albo i nie Ludek Vasta napisał(a):
> To chyba sprzeczne stwierdzenie, nie?
A zastanowiłeś się głębiej nad sensem wypowiedzi?
> "Wszystkie związki sodu szkodzą,
> dlatego unikam tych które nie są konieczne." Jezeli sa konieczne, to nie
> moga szkodzic.
Soli dodawać trzeba, dla smaku, więc sie ją daje. Wszelkie inne związki
sodu nie są konieczne, benzoesan sodu czy glutaminian sodu nie są w
kuchni niezbędne, należy więc ich unikać (ja ich unikam, takie mam
wskazania kardiologów i dietetyków) i bardzo wielu ludzi ich unika.
> Bez soli (chlorek sodu, NaCl) czlowiek nie moze zyc. Nawet zwierzetom
> daje sie bryle soli do lizania.
Człowiek potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania około 1g soli
dziennie, szybko się ta norma "zapełnia" ;)
> Chodzi tylko - jak zawsze - o umiar.
Jak dla mnie i dla wielu innych też zapewne ten umiar kończy sie na
odrobinie soli dodanej dla smaku.
Pozdrawiam.
--
Sławomir Frąc- Braniewo LRU #271189 *Polska Grupa Freesco*
http://foto.sztrandek.int.pl jid:panta_rei(at)jabber.org
Wasz Windows tego nie potrafi...:P
********** Sygnaturka na licencji GNU GPL wersja 2 *************
|