Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.
atman.pl!goblin1!goblin.stu.neva.ru!eternal-september.org!feeder.eternal-septem
ber.org!mx02.eternal-september.org!.POSTED!not-for-mail
From: "Pszemol" <P...@P...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak usmażyć amerykańskiego steka
Date: Sat, 12 Mar 2016 14:08:45 -0600
Organization: A noiseless patient Spider
Lines: 2
Message-ID: <nc1sqo$252$1@dont-email.me>
References: <nbm2c7$upr$1@node2.news.atman.pl>
<1habxdgpfkv9c$.1lxndmq05u4n4$.dlg@40tude.net>
<nboa9s$u82$1@node1.news.atman.pl>
<ibed3r4cwbbd$.1t4etw2sgkkyz.dlg@40tude.net>
<56e1a553$0$678$65785112@news.neostrada.pl> <nbsb6o$mhh$1@dont-email.me>
<56e26ec7$0$22830$65785112@news.neostrada.pl>
<nbubkm$9rj$1@dont-email.me> <56e2b79a$0$649$65785112@news.neostrada.pl>
<56e2b92a$0$22832$65785112@news.neostrada.pl>
<nbue6s$jc8$1@dont-email.me> <56e2c006$0$661$65785112@news.neostrada.pl>
<nbug1g$qeb$1@dont-email.me> <56e2d5ae$0$639$65785112@news.neostrada.pl>
<56e30248$0$640$65785112@news.neostrada.pl> <nbv09i$tg8$3@dont-email.me>
<56e30728$0$689$65785112@news.neostrada.pl>
<56e31327$0$700$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net> <nbvbqj$e5c$1@dont-email.me>
<s...@f...lasek.waw.pl> <nbvdr6$m50$1@dont-email.me>
<s...@f...lasek.waw.pl>
<nc0emk$7i1$1@node1.news.atman.pl>
<s...@f...lasek.waw.pl>
Reply-To: "Pszemol" <P...@B...com>
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Injection-Date: Sat, 12 Mar 2016 20:05:44 -0000 (UTC)
Injection-Info: mx02.eternal-september.org;
posting-host="1a6d3fa4af3609ccdbd33ac7cb86c1f1"; logging-data="2210";
mail-complaints-to="a...@e...org";
posting-account="U2FsdGVkX1+Sj5Jvneqm1cWy7BmgzdTh"
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V14.0.8117.416
In-Reply-To: <s...@f...lasek.waw.pl>
X-Newsreader: Microsoft Windows Live Mail 14.0.8117.416
Importance: Normal
Cancel-Lock: sha1:y3UDIY3ZLcTLsqHKSTdrBaG+QD4=
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:370601
Ukryj nagłówki

"Jarosław Sokołowski" <j...@l...waw.pl> wrote in message
news:slrnne8qov.qmp.jaros@falcon.lasek.waw.pl...
> Pani Basia napisała:
>
>> O steku to ja raczej słabo, ale już ruszyły młodziutkie pokrzywy,
>> mniszki, inne zieleninki, pozbieram listki na pierwszą tegoroczną
>> sałatkę. A potem hajda na rower. Futro z nerek już pójdzie spać
>> do swojej gawry, ciepłej się robi. Czy dostaliśmy jakieś wytyczne
>> re-sortowe do wiosennej mody?
>> Pozdrawiam! :)
>
> Mam swój pokrzywny zagonek, lecz wciąż pusto na nim.

Do czego pokrzyw używacie? :-)

> Za to szczypiorek
> wystrzelił jak co roku. Gdzieś kwitną pierwsze krokusy, tam znowu
> przebiśnieg przebił co przebić należało, jakieś mniszki, pokrzywy,
> listki, listeczki. A u mnie nic z tych rzeczy. Tylko ten szczypiorek.
> Ma on już z kilkanaście centymetrów, całkiem handlowy rozmiar. To
> "już" w zdaniu poprzednim mi trochę zgrzyta. Bo nie przypominam sobie,
> bym go kiedyś widział mniejszym. Co roku jest tak samo. Zima, buro,
> zeschłe liście. Aż ktoś przychodzi do domu z wizytacji ogródka i mówi:
> o, szczypiorek. Sam nie wiem jak on to robi, że pojawia się tak nagle.
> Wygląda zupełnie jakby wyrósł w ciągu jednej nocy. Ale której? Tego
> nie wie nikt.

Żebyś wiedział jak dziadowski szczypiorek tu w sklepach...
Kusi mnie aby posiać swój :-) Aby był taki handlowy :-)

> Nie wspominam o nim jako o kulinarium. Jeść się go da, kilka razy
> próbowałem -- szczypiorkowatość w smaku ma, lecz konsystencja jego zbyt
> twarda, coś jak zielone plastikowe rureczki. Używamy go do patrzenia nań.
> I bardzo poważamy tego naszego szczypiorka, jest on dla nas jak druh
> szczery.

:-) A ja bym go zjadł :-)))

> Nim przyjdzie lato, po szczypiorku nie ma śladu. Jeśli suche i gorące,
> depcze się po tym miejscu jak po klepisku. Gdy deszczowe i chmurne,
> to potrafi tam wyrosnąć trawsko i zielsko do pasa wysokie. Nikt wtedy
> o szczypiorku ne myśli. Ale on tam jest. Trwa. Niech no tylko kolejna
> wiosna przyjdzie -- a on znowu pokaże swoje! I jak takiego nie lubić?
> Jest przecież za co, nawet gdy nikt z góry nie każe. To nawet nie
> sezonowa wiosenna moda, to stan permanentny.

:-)))

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
13.03 bbjk
13.03 bbjk
13.03 Jarosław Sokołowski
13.03 Jarosław Sokołowski
13.03 Pszemol
13.03 bbjk
13.03 bbjk
13.03 Pszemol
13.03 FEniks
13.03 Jarosław Sokołowski
13.03 Jarosław Sokołowski
13.03 Pszemol
13.03 FEniks
13.03 Jarosław Sokołowski
13.03 Pszemol
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6