Data: 2015-02-18 16:13:07
Temat: Re: Jaką patelnię lupić?
Od: "Adam" <A...@A...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Użytkownik "Piotr" napisał:
> Połóż na dnie patelni papier taki jak "do pieczenia".
> Na to tłuszczu możesz dać niedużo/dużo, ile chcesz.
> Koniec problemu z przywieraniem.
> Dobrze się sprawdza też przy smażeniu ryb z delikatną skórą
> kiedy chcesz mieć pewność, że ta skóra nie zostanie przyklejona
> do dna patelni.
> Kiedyś widziałem u kucharza profesjonalnego i dziwiłem się,
> ze sam na to wcześniej nie wpadłem :)
Byłem w sklepie - papiery do pieczenia są różne. Nie wiem
który kupić.
Chodzi mi o papier opisany wyżej przez Piotra.
Chciałbym położyć kartkę takiego papieru na patelni, na niej
położyć trochę Ramy lub nalać trochę oleju i po rozgrzaniu
położyć na tym kawałek karkówki lub kurczaka.
Jeśli ktoś coś takiego robił, to bardzo proszę o podanie nazwy
takiego papieru, najlepiej nazwy widniejącej na opakowaniu.
Wtedy nie będzie wątpliwości.
Zaznaczam, że nie chcę tutaj rozpoczynać dyskusji czy takie
przyrządzanie jest zdrowe, smaczne itd.
Chodzi mi tylko o papier, który pozwoli mi przyrządzać potrawy
tak jak do tej pory, ale z uniknięciem ich przywierania do patelni.
Pozdrawiam
Adam
|