Data: 2007-03-02 17:01:47
Temat: Re: Jaka surówka do zrazów?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "czeremcha " <c...@g...pl> napisał w wiadomości
news:es9l0p$ppf$1@inews.gazeta.pl...
> Szpilka <s...@s...pl> napisał(a):
>
> > > koniecznie pyzy drozdzowe!
> >
> > Kaszę gryczaną już kupiłam. A pyzów to chyba bym nie umiała zrobić.
>
> Też się kupuje, jako: pampuchy, kluski na parze itp - co region - to
> obyczaj. Gdzieniegdzie można kupić dużą kluchę pod nazwą knedliczek lub
> knedlik czeski. Receptura ta sama, tylko kształt inny.
>
> Ania
Nie do końca - podawałem przepisy na knedliczki, nie bardzo wyobrażam sobie
kupować pyzy drożdżowe w smarkecie..
|