Data: 2007-03-02 17:03:28
Temat: Re: Jaka surówka do zrazów?
Od: Marsjasz <m...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Panslavista napisał(a):
> Użytkownik "czeremcha " <c...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:es9l0p$ppf$1@inews.gazeta.pl...
>> Szpilka <s...@s...pl> napisał(a):
>>
>>>> koniecznie pyzy drozdzowe!
>>> Kaszę gryczaną już kupiłam. A pyzów to chyba bym nie umiała zrobić.
>> Też się kupuje, jako: pampuchy, kluski na parze itp - co region - to
>> obyczaj. Gdzieniegdzie można kupić dużą kluchę pod nazwą knedliczek lub
>> knedlik czeski. Receptura ta sama, tylko kształt inny.
>>
>> Ania
>
> Nie do końca - podawałem przepisy na knedliczki, nie bardzo wyobrażam sobie
> kupować pyzy drożdżowe w smarkecie..
>
>
kupic mozna tylko ze problem z odgrzewaniem - nie ma to jak robione
samemu...
Mars
|