Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia KU_PAMIĘCI... Re: KU_PAMIĘCI...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: KU_PAMIĘCI...

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!ne
wsfeed.neostrada.pl!unt-exc-01.news.neostrada.pl!unt-spo-a-02.news.neostrada.pl
!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mail
From: "Jan Werbinski" <jaś@tralala.bez.maj.la>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <4cdf0051$0$20989$65785112@news.neostrada.pl>
<ibojod$6jc$1@bmj-lx1.bmj.net.pl> <ibontf$j4o$1@inews.gazeta.pl>
<ibp416$q98$1@news.onet.pl>
In-Reply-To: <ibp416$q98$1@news.onet.pl>
Subject: Re: KU_PAMIĘCI...
Date: Sun, 14 Nov 2010 19:13:02 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="utf-8"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Windows Mail 6.0.6001.18416
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.0.6001.18483
Lines: 32
Message-ID: <4ce026ea$0$27035$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 80.55.84.154
X-Trace: 1289758442 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 27035 80.55.84.154:2608
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:331545
Ukryj nagłówki

Użytkownik "konieczko" <t...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ibp416$q98$1@news.onet.pl...
>W dniu 2010-11-14 14:23, vcore pisze:
>> W dniu 2010-11-14 13:12, Misiek pisze:
>>> Ile jest w nich tak na prawde miesa? 2%? 5%?
>>
>> Najtańsze parówki mają ok 20% mięsa (To zdaje się dozwolone minimum),
>> najlepsze 70-80 (Berlinki maja chyba 75%, polecam), reszta to przyprawy,
>> emulgatory i wypełniacze na bazie soi, a są tanie bo nie robi się ich z
>> dobrego mięsa, parówki to głównie zmielone odpady produkcyjne jak skóry,
>> chrząstki czy podroby, a także niewielka ilość mięsa z głów czy kurzych
>> łap
>
> Polecasdz berlinki a to gowno jest w gazurze zamiast dymu.

Kiedyś poświęciłem więcej czasu i sprawdziłem całą półkę z wędlinami w
Makro. Nie znalazłem ANI JEDNEGO produktu, który byłby pozbawiony
konserwantów lub nastrzykiwany. Nawet wyższej jakości wędliny wyprodukowane
100g z 130g też mają ogromną ilość chemii. Zatem można zakładać, że
wszystkie wędliny to gówno i nie warto ich kupować. Ja nie kupuję od lat.

Niewiele lepsza sytuacja jest z serami żółtymi. <90% ma w składzie barwnik
(mający oszukać wyewoluowane przez tysiąclecia zmysły) i konserwant.
Pozostałe prawdopobonie też mają, tylko zatajają informację.

Coraz trudniej o żywność. Za komuny na kartki było łatwiej.

--
Jan Werbiński O0oo....._[:]) bul, bul, bul
Prywatna http://www.janwer.com/
Nasza siec http://www.fredry.net/

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.11 konieczko
14.11 Panslavista
15.11 vcore
15.11 kogutek
15.11 Panslavista
15.11 Dariusz K. Ładziak
15.11 Misiek
15.11 Jan Werbinski
15.11 kogutek
15.11 konieczko
15.11 dr Kamil Wypłosz
16.11 Misiek
16.11 Misiek
16.11 vcore
16.11 JaMyszka
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?