Data: 2011-03-28 19:57:53
Temat: Re: Kaloryczność potrawy
Od: "Antek Emigrant" <a...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Dokładnie tak.
> > Na przykład: mam mąkę, cukier i mleko, znam kaloryczność tych składników,
> > gotuję z tego budyń, pytanie jest takie: czy kaloryczność budyniu jest
> > równa sumie kaloryczności składników czy na skutek obróbki termicznej coś
> > się zmienia.
> > Albo czy kaloryczność kilograma chleba jest taka sama jak kilograma mąki?
> > Tu zachodzą dwa procesy: najpierw surowiec jest częściowo przetwarzany
> > przez drożdże a potem jest pieczenie. Czy te procesy zmieniają
> > kaloryczność produktu?
>
> Dla mnie jest oczywistym, że tak.
> Zwłaszcza gdy popracują drożdże.
Uuuuuu... A co takiego się dzieje przy zastosowaniu drożdży że zmienia się
kaloryczność potrawy? Możesz szerzej opisać ten proces? Proszę...
--
Antek Emigrant stosuje dietę paleolityczną
http://PaleoDieta.AppaHost.pl/
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|