Data: 2013-05-09 14:36:50
Temat: Re: Kanciasta szynka.
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Robson" <r...@...pl> napisał w wiadomości
news:kmfhku$p93$1@mx1.internetia.pl...
> Zrobiłem coś do czego przymierzałem się już długo, mianowicie zbudowałem
> sobie na działce wędzarnię. Kupiłem dobre mięso - to z marketów już surowe
> jest naszprycowane fosforanami i wodą. Na pierwszy ogień szynka i
> polędwica, tydzień się peklowały w soli i przyprawach, potem 5 godzin
> wędzenia i godzina parzenia.
> Powiem krótko, miodzio, pomimo tego, że wędziłem pierwszy raz to były tak
> dobre jak robione przez doświadczonych. Nie kupię już wędlin w sklepie,
> teraz się przymierzam do kiełbas.
>
> R
Witaj w Klubie "To jest dobre, bo moje"!!!! O cenę dobrego, swojskiego
mieska, ze swinki karmionej tradycyjnie, nie stresowanej, nie martw się, bo
najważniejsze Wiesz co jesz!
pozdr
Stefan
|