Data: 2010-08-06 08:02:46
Temat: Re: Kawior - co nim jeszcze jest a co jest tylko zabarwioną ikrą
Od: "Panslavista" <p...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"vcore" <mail*wytnij*@vcore.pl> wrote in message
news:i3gci6$j55$1@inews.gazeta.pl...
>W dniu 2010-08-06 08:55, zenek pisze:
>> Kawior - solona ikra ryb jesiotrowatych (kawior czarny lub rosyjski),
>> łososiowatych (kawior
>> czerwony) tzw ryb szlachetnych. A to co ty pewnie kupiles to niemcy
>> nazywaja ersatz.
>> To tak jakbys kupil wyrob czekoladopodobny.
>
> Jeśli już cytujesz wikipedię to w całości:
>
> Kawior - solona ikra ryb jesiotrowatych (kawior czarny lub rosyjski),
> łososiowatych (kawior czerwony), *dorszowatych (kawior norweski) lub
> innych ryb*
>
> Niemniej domyślam się że nie jest to zwykły kawior
>
> Czy kawior z gorbusza to dobry wybór? Czy może lepszy ten z jesiotra?
Zawsze jadałem kawior z bieługi.
|