Data: 2010-08-06 08:59:40
Temat: Re: Kawior - co nim jeszcze jest a co jest tylko zabarwioną ikrą
Od: zenek <z...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2010-08-06 10:02, Panslavista pisze:
> "vcore"<mail*wytnij*@vcore.pl> wrote in message
> news:i3gci6$j55$1@inews.gazeta.pl...
>> W dniu 2010-08-06 08:55, zenek pisze:
>>> Kawior - solona ikra ryb jesiotrowatych (kawior czarny lub rosyjski),
>>> łososiowatych (kawior
>>> czerwony) tzw ryb szlachetnych. A to co ty pewnie kupiles to niemcy
>>> nazywaja ersatz.
>>> To tak jakbys kupil wyrob czekoladopodobny.
>>
>> Jeśli już cytujesz wikipedię to w całości:
>>
>> Kawior - solona ikra ryb jesiotrowatych (kawior czarny lub rosyjski),
>> łososiowatych (kawior czerwony), *dorszowatych (kawior norweski) lub
>> innych ryb*
>>
>> Niemniej domyślam się że nie jest to zwykły kawior
>>
>> Czy kawior z gorbusza to dobry wybór? Czy może lepszy ten z jesiotra?
>
> Zawsze jadałem kawior z bieługi.
>
>
Bo bieługa to jesiotr, podobnmie jak pociag to Bana po poznansku .
Wyje Bana np.
|