Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kefir dobry na wszystko! Re: Kefir dobry na wszystko!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kefir dobry na wszystko!

« poprzedni post następny post »
X-Received: by 2002:a1f:214b:: with SMTP id h72-v6mr1829119vkh.2.1526299950031; Mon,
14 May 2018 05:12:30 -0700 (PDT)
X-Received: by 2002:a1f:214b:: with SMTP id h72-v6mr1829119vkh.2.1526299950031; Mon,
14 May 2018 05:12:30 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!feeder.erje.net!1.eu.feeder.erje.net!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed9.news.xs
4all.nl!85.12.16.68.MISMATCH!peer01.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!pee
r01.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer02.iad!feed-me.highwinds-media.com!new
s.highwinds-media.com!x25-v6no447108qto.0!news-out.google.com!k3-v6ni579qtj.0!n
ntp.google.com!x25-v6no447099qto.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.google
groups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Mon, 14 May 2018 05:12:29 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <5af96de2$0$31362$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=109.173.146.102;
posting-account=vm5XrAoAAAD9DNWJ8pSxURZsTwOnkHR1
NNTP-Posting-Host: 109.173.146.102
References: <e...@g...com>
<a...@g...com>
<5af96de2$0$31362$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <9...@g...com>
Subject: Re: Kefir dobry na wszystko!
From: d...@g...com
Injection-Date: Mon, 14 May 2018 12:12:30 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Received-Bytes: 2535
X-Received-Body-CRC: 730079725
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380473
Ukryj nagłówki

On Monday, May 14, 2018 at 1:07:16 PM UTC+2, Akarm wrote:
> W dniu 2018-05-14 o 12:28, d...@g...com pisze:
> > Przecież cena kefir/mleko jest praktycznie jednakowa, dostępność jednakowa, a
jeżeli chce się produkować codziennie to i tak trzeba mieć z czego....
> >
> > Jaki jest sens w wyważaniu otwartych drzwi ?
>
> A tak trochę jaśniej, o czym piszesz? Dasz radę przybliżyć?

Dam.Uwaga przybliżam:
Skoro mleko/kefir mają domieszki chemiczne to jaki jest sens w dolewaniu do 100 ml
kefiru 900 ml mleka co 24h w celu otrzymania napoju o bardziej szlachetnych walorach
? Przecież fermentacja nie powoduje że otrzymany kefir ma lepszą jakość bo surowce są
zanieczyszczone i to nie zanika.

Produkcja takiego kefiru w warunkach miejskich nie ma żadnego sensu.
Chyba, że co niektórzy sądzą poprzez swoje magiczne myślenie, że jeżeli sporządzone w
domu to znaczy pod kontrolą to znaczy lepsze itd....

Przekonaj mnie że się mylę.

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.05 Jarosław Sokołowski
14.05 Akarm
14.05 FEniks
14.05 d...@g...com
14.05 Akarm
14.05 d...@g...com
15.05 Roman Tyczka
15.05 Akarm
15.05 Roman Tyczka
15.05 Akarm
15.05 Nuel
15.05 Marcin Debowski
15.05 Roman Tyczka
15.05 Roman Tyczka
15.05 Akarm
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?
SZOK
Kara wiezienia.