Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kefir dobry na wszystko! Re: Kefir dobry na wszystko!

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Kefir dobry na wszystko!



« poprzedni post następny post »
X-Received: by 2002:a1f:214b:: with SMTP id h72-v6mr1829119vkh.2.1526299950031; Mon,
14 May 2018 05:12:30 -0700 (PDT)
X-Received: by 2002:a1f:214b:: with SMTP id h72-v6mr1829119vkh.2.1526299950031; Mon,
14 May 2018 05:12:30 -0700 (PDT)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!news.unit
0.net!feeder.erje.net!1.eu.feeder.erje.net!newsfeed.xs4all.nl!newsfeed9.news.xs
4all.nl!85.12.16.68.MISMATCH!peer01.ams1!peer.ams1.xlned.com!news.xlned.com!pee
r01.am4!peer.am4.highwinds-media.com!peer02.iad!feed-me.highwinds-media.com!new
s.highwinds-media.com!x25-v6no447108qto.0!news-out.google.com!k3-v6ni579qtj.0!n
ntp.google.com!x25-v6no447099qto.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.google
groups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Date: Mon, 14 May 2018 05:12:29 -0700 (PDT)
In-Reply-To: <5af96de2$0$31362$65785112@news.neostrada.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=109.173.146.102;
posting-account=vm5XrAoAAAD9DNWJ8pSxURZsTwOnkHR1
NNTP-Posting-Host: 109.173.146.102
References: <e...@g...com>
<a...@g...com>
<5af96de2$0$31362$65785112@news.neostrada.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <9...@g...com>
Subject: Re: Kefir dobry na wszystko!
From: d...@g...com
Injection-Date: Mon, 14 May 2018 12:12:30 +0000
Content-Type: text/plain; charset="UTF-8"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Received-Bytes: 2535
X-Received-Body-CRC: 730079725
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:380473
Ukryj nagłówki

On Monday, May 14, 2018 at 1:07:16 PM UTC+2, Akarm wrote:
> W dniu 2018-05-14 o 12:28, d...@g...com pisze:
> > Przecież cena kefir/mleko jest praktycznie jednakowa, dostępność jednakowa, a
jeżeli chce się produkować codziennie to i tak trzeba mieć z czego....
> >
> > Jaki jest sens w wyważaniu otwartych drzwi ?
>
> A tak trochę jaśniej, o czym piszesz? Dasz radę przybliżyć?

Dam.Uwaga przybliżam:
Skoro mleko/kefir mają domieszki chemiczne to jaki jest sens w dolewaniu do 100 ml
kefiru 900 ml mleka co 24h w celu otrzymania napoju o bardziej szlachetnych walorach
? Przecież fermentacja nie powoduje że otrzymany kefir ma lepszą jakość bo surowce są
zanieczyszczone i to nie zanika.

Produkcja takiego kefiru w warunkach miejskich nie ma żadnego sensu.
Chyba, że co niektórzy sądzą poprzez swoje magiczne myślenie, że jeżeli sporządzone w
domu to znaczy pod kontrolą to znaczy lepsze itd....

Przekonaj mnie że się mylę.

 
Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
14.05 Jarosław Sokołowski
14.05 Akarm
14.05 FEniks
14.05 d...@g...com
14.05 Akarm
14.05 d...@g...com
15.05 Roman Tyczka
15.05 Akarm
15.05 Roman Tyczka
15.05 Akarm
15.05 Nuel
15.05 Marcin Debowski
15.05 Roman Tyczka
15.05 Roman Tyczka
15.05 Akarm
To.
Gruszkami zasypanam!
Arszenik w ryzu
jabłka
Moje kuchenne ,,teorie" ?
co z tą jarzębiną
Buraczki do słoika
Gruziński sos tkemali!
Cytrynowe przetwarzanie.
Urodzaj ?
Mięso ze sklepu...
Precz z aluminiowymi formami!
Prosecco
Reklama pomidorów z Lidl
Ciasto
Hybryda
A jednak karzą za zabójstwo prenatalne
A jednak karzą za zabójstwo prenatalne
TVP1HD - piękny koncert.
Popływamy?
A propos Miedzymorza
Żurawie odleciały?
także dziewczyny rzucają kamieniami
Jak działa rosyjski troll
Klimat sie (nie) zmienia
Demonstrowali
Ruch Narodowy - Wybory Samorządowe 2018.
Domagają się mężczyzn
Co grozi za krytykowanie prawicowego kandydata
Grecja chce reparacji wojennych.


  X   Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.   X