Data: 2018-05-14 14:12:29
Temat: Re: Kefir dobry na wszystko!
Od: d...@g...com
Pokaż wszystkie nagłówki
On Monday, May 14, 2018 at 1:07:16 PM UTC+2, Akarm wrote:
> W dniu 2018-05-14 o 12:28, d...@g...com pisze:
> > Przecież cena kefir/mleko jest praktycznie jednakowa, dostępność jednakowa, a
jeżeli chce się produkować codziennie to i tak trzeba mieć z czego....
> >
> > Jaki jest sens w wyważaniu otwartych drzwi ?
>
> A tak trochę jaśniej, o czym piszesz? Dasz radę przybliżyć?
Dam.Uwaga przybliżam:
Skoro mleko/kefir mają domieszki chemiczne to jaki jest sens w dolewaniu do 100 ml
kefiru 900 ml mleka co 24h w celu otrzymania napoju o bardziej szlachetnych walorach
? Przecież fermentacja nie powoduje że otrzymany kefir ma lepszą jakość bo surowce są
zanieczyszczone i to nie zanika.
Produkcja takiego kefiru w warunkach miejskich nie ma żadnego sensu.
Chyba, że co niektórzy sądzą poprzez swoje magiczne myślenie, że jeżeli sporządzone w
domu to znaczy pod kontrolą to znaczy lepsze itd....
Przekonaj mnie że się mylę.
|