Data: 2002-12-04 11:14:53
Temat: Re: Kiszenie burakow na barszcz
Od: "Kamas.hw" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> 1. Jako temeprature powinna miec woda, ktora zalewam buraki
>
> 2. W Jakiej temepraturze postaic zalane buraki
>
> 3. Na jak dlugo?
>
> 4. Czy buraki po zrobieniu sie kwasu mozna wykorzystac do zupy?
>
> 5. W jakich proporcja uzywac gotowego zakwasu, bo o ile dobrze
rozumiem
> wlewa sie go do bulionu
>
> >> czy faktycznie trzeba szukac takiego starego czarnego chleba na
zakwasie?
> >
1. moze byc goraca, ale chleb wrzucic, gdy ostygnie
2. pokojowej
3.3-4 dni, najlepiej posmakowac czy wystarczajaco kwasny
4. nie próbowalem
5. wg wlasnego gustu i smaku, gdy juz wszystko miekkie
6. nie trzeba, mozna zaczynic kwasna smietana. Ja mam zawsze w
zamrazalniku zakiszony zur owsiany bez soli i zaczyniam nim barszcz,
zur, chleb, czy ogórki na malosolne
--
pozdrawiam:-)
Slawomir J. Marusinski (Kamas.hw)
Gdansk, ICQ 14539957; GG 5420750
|