Data: 2016-08-05 10:22:01
Temat: Re: Kociołek
Od: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 05.08.2016 o 04:45, wolim pisze:
> Cześć!
>
> Jesień się zbliża, to nabrałem ochoty na jesienne jedzenie.
>
> Myślę o zakupie kociołka na ognisko, ale mam dylemat jaki wybrać. Zwykły
> żeliwny, czy żeliwny pokryty w środku emalią?
>
> Macie jakieś doświadczenia w tej materii?
>
> Pozdrawiam,
> MW
Z emalią.
Ja mam żeliwny, ale jest sporo zachodu, żeby kwasy, szczególnie z
kapusty nie powodowały rdzewienia i tym samym, zmiany smaku.
Ja się przyzwyczaiłem i nie zmienię, ale dla początkującego kociołkarza
może to być problem:)
--
Wiesiaczek (dziś z DC)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|