Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!feed.news.interia.pl!news.cyf-kr.edu
.pl!news.nask.pl!newsfeed.atman.pl!not-for-mail
From: p...@w...pl (Piotrek)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Kurczak "po wietnamsku" - czy ktos zna przepis???
Date: Tue, 26 Jul 2005 20:54:24 +0000 (UTC)
Organization: kukbuk izy - http://kuchnia.serwisy.net
Lines: 50
Message-ID: <dc67u0$ki5$1@newsfeed.atman.pl>
References: <db329l$qh7$1@druid.ceti.pl>
NNTP-Posting-Host: uran.j.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsfeed.atman.pl 1122411264 21061 195.136.185.30 (26 Jul 2005 20:54:24 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 26 Jul 2005 20:54:24 +0000 (UTC)
User-Agent: NewsPortal 0.24pre3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:244397
Ukryj nagłówki
Dokladnie o ten sam przepis mi chodzi :D
Jakub Jewuła wrote:
> Przeczesalem archiwum, ale poza glupimi
> poradami, zeby zaczac od lapania psa / golebi
> nic nie znalazlem...
> W conajmniej kilku "orientalnych", krakowskich
> barach wystepuje pod taka nazwa.
> Jest to mieso z udzca kurczaka (w kazdym razie
> nie piers) smazone pewnie w woku, podane na
> skwierczacej cebuli z wazywami.
> Smak raczej lagodny, w kazdymr razie nie
> ostry, ani zbyt kwasny.
> Charakterystyczne, ze mieso jest czerwonawe -
> kolor pewnie z marynaty, byc moze odrobine
> skarmelizowane (cukier?) ale nie jest to chyyyba
> kolor z pomidorow, ani nie z czerwonego wina...
> W kazdym razie smakuje mi i chcialbym moc
> zrobic to samo w domu, bede wdzieczny za przepis.
> Ps. Googlowalem troche, ale to co znalazlem nie
> pasuje do efektu finalnego.
> pzdr
> q
> --
> Skaner bębnowy, powiększenia z diapozytywów i plików
cyfrowych.
> Naswietlanie slajdow z plikow cyfrowych.
> www.skanowanie.com.pl
--------------------------------------------
wyslane z serwisu Usenet wortalu
easy cookbook czyli kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
wiekszy i ladniejszy - sprawdz!
--------------------------------------------
|