Data: 2005-07-26 20:33:47
Temat: Re: Kurczak "po wietnamsku" - czy ktos zna przepis???
Od: p...@w...pl (Piotrek)
Pokaż wszystkie nagłówki
Dokladnie o ten sam przepis mi chodzi :D
Jakub Jewuła wrote:
> Przeczesalem archiwum, ale poza glupimi
> poradami, zeby zaczac od lapania psa / golebi
> nic nie znalazlem...
> W conajmniej kilku "orientalnych", krakowskich
> barach wystepuje pod taka nazwa.
> Jest to mieso z udzca kurczaka (w kazdym razie
> nie piers) smazone pewnie w woku, podane na
> skwierczacej cebuli z wazywami.
> Smak raczej lagodny, w kazdymr razie nie
> ostry, ani zbyt kwasny.
> Charakterystyczne, ze mieso jest czerwonawe -
> kolor pewnie z marynaty, byc moze odrobine
> skarmelizowane (cukier?) ale nie jest to chyyyba
> kolor z pomidorow, ani nie z czerwonego wina...
> W kazdym razie smakuje mi i chcialbym moc
> zrobic to samo w domu, bede wdzieczny za przepis.
> Ps. Googlowalem troche, ale to co znalazlem nie
> pasuje do efektu finalnego.
> pzdr
> q
> --
> Skaner bębnowy, powiększenia z diapozytywów i plików
cyfrowych.
> Naswietlanie slajdow z plikow cyfrowych.
> www.skanowanie.com.pl
--------------------------------------------
wyslane z serwisu Usenet wortalu
easy cookbook czyli kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
wiekszy i ladniejszy - sprawdz!
--------------------------------------------
|