Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.atman.pl!news.task.gda.pl!not-for-
mail
From: "agatka" <a...@g...univ.gda.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Lasagne, Risotto
Date: Sun, 8 Jun 2003 23:25:49 +0200
Organization: CI TASK http://www.task.gda.pl
Lines: 40
Message-ID: <bc09jt$93d$1@korweta.task.gda.pl>
References: <bbv2uq$fq3$1@korweta.task.gda.pl>
<5...@n...onet.pl>
Reply-To: "agatka" <a...@g...univ.gda.pl>
NNTP-Posting-Host: student57.brzezno.univ.gda.pl
X-Trace: korweta.task.gda.pl 1055107519 9325 213.192.70.57 (8 Jun 2003 21:25:19 GMT)
X-Complaints-To: a...@n...task.gda.pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 8 Jun 2003 21:25:19 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:159254
Ukryj nagłówki
Użytkownik <w...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:56ff.0000079b.3ee39244@newsgate.onet.pl...
> >
>
> Agatko, w zasadzie jesli chodzi o prawdziwe risotto inwencja twórcza
należy do
> Ciebie a Wloch, który zagosci w Twym domu, bedzie zachwycony.
musze sie przyznac ze jak Wloch goscil w moim domu . to jeszcze nie mialam
pojecia o gotowaniu, ale to bylo bardzo dawno:) teraz troszki juz mam:)
Wino jak
> najbardziej, moze być wytrawne czy połwytrawne, a nawet pólsłodkie np. dla
> lagodnego risotta warzywnego. Uzyłem nawet kiedyś z przymusu
b.przyzwoitego
> słodkiego ale uwaga (!!!), żeby nie skarmelizowało. Tak czy owak raczej
wino
> należy łączyć z bulionem (proporcja ok. 50-50%) który esencjonuje całość;
także
> rybnym, jeśli np. użyjesz owoców morza. Oczywiscie wino to nie zaden
przymus!!!
> Mozesz jak najbardziej pozostac przy samym bulionie. Praktykowane jest
rownież
> potraktowanie juz na sam koniec calosci tartym serem, np. parmezanem.
hmm brzmi calkiem calkiem apetycznie, nie mialam pojecia ze tak mozna, ale
jako ze sie ucze to chetnie skorzystam i napisze jak wyszlo:))
tymczasem wielkie dzieki:))
>
> Zycząc milego eksperymentowania
o experymentowanie jak najbardziej:))))))))))))))
--
pozdrawiam
***agatka****
|