Data: 2022-07-24 23:41:43
Temat: Re: Lepiszcze do masy
Od: FEniks <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 24.07.2022 o 08:24, cef pisze:
> W dniu 2022-07-23 o 23:49, FEniks pisze:
>> W dniu 23.07.2022 o 22:24, cef pisze:
>>>
>>> Ziemniaki można też próbować choć to jest już ugotowana masa
>>> i smażenie jej za bardzo nie wiąże - musiałbym dodawać jajka-
>>> a to też nic nie daje, bo tylko masa rośnie przy smażeniu ale
>>> rozwala się tak samo łatwo.
>>
>>
>> Prawdopodobnie cały szkopuł tkwi nie w samej masie, ale w jej
>> obróbce. Może spróbuj upiec te kotlety?
>
> A co to by zmieniło?
> Nie ukrywam, że w piekarniku odgrzewaliśmy te już usmażone,
> bo w jakikolwiek inny sposób się rozwalały.
No właśnie sam sobie odpowiedziałeś., co by to zmieniło.
Ewentualnie jak już smażyć, to w głębokim tłuszczu, oczywiście mocno
rozgrzanym.
--
Ewa
|