Data: 2022-07-25 10:40:58
Temat: Re: Lepiszcze do masy
Od: cef <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2022-07-24 o 23:41, FEniks pisze:
> W dniu 24.07.2022 o 08:24, cef pisze:
>> W dniu 2022-07-23 o 23:49, FEniks pisze:
>>> W dniu 23.07.2022 o 22:24, cef pisze:
>>>>
>>>> Ziemniaki można też próbować choć to jest już ugotowana masa
>>>> i smażenie jej za bardzo nie wiąże - musiałbym dodawać jajka-
>>>> a to też nic nie daje, bo tylko masa rośnie przy smażeniu ale
>>>> rozwala się tak samo łatwo.
>>>
>>>
>>> Prawdopodobnie cały szkopuł tkwi nie w samej masie, ale w jej
>>> obróbce. Może spróbuj upiec te kotlety?
>>
>> A co to by zmieniło?
>> Nie ukrywam, że w piekarniku odgrzewaliśmy te już usmażone,
>> bo w jakikolwiek inny sposób się rozwalały.
>
>
> No właśnie sam sobie odpowiedziałeś., co by to zmieniło.
>
> Ewentualnie jak już smażyć, to w głębokim tłuszczu, oczywiście mocno
> rozgrzanym.
Smaży się u nas zawsze w głebokim.
Pieczenie co niby by miało dać zamiast smażenia?
Co zmieniło by pieczenie w sensie zwarcia masy bardziej w całość?
Bo w piekraniku wygodniej było odgrzewać, bo nie nie trzeba ruszać tego.
|