Data: 2022-07-24 08:24:11
Temat: Re: Lepiszcze do masy
Od: cef <c...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2022-07-23 o 23:49, FEniks pisze:
> W dniu 23.07.2022 o 22:24, cef pisze:
>>
>> Ziemniaki można też próbować choć to jest już ugotowana masa
>> i smażenie jej za bardzo nie wiąże - musiałbym dodawać jajka-
>> a to też nic nie daje, bo tylko masa rośnie przy smażeniu ale rozwala
>> się tak samo łatwo.
>
>
> Prawdopodobnie cały szkopuł tkwi nie w samej masie, ale w jej obróbce.
> Może spróbuj upiec te kotlety?
A co to by zmieniło?
Nie ukrywam, że w piekarniku odgrzewaliśmy te już usmażone,
bo w jakikolwiek inny sposób się rozwalały.
>> No i to już będą jakieś ziemniaczane półprodukty a nie mielone rybne :-)
>
> No jak to mielone. Ale dodawanie ziemniaków do mielonego (mięsnego) nie
> jest niczym nowym, do szwedzkich kottbularów dodają.
Kotleciki na bazie ziemniaków, to jednak dla mnie trochę inne danie.
Stosuję gotowane ziemniaki jako taki wypełniacz do różnych kotlecików
z cukinii czy innych warzyw ale to jest wtedy bardziej taki wypełniacz
obiadowy typu kluski (zamiennik ziemniaków) a nie kotlety.
|