Data: 2005-03-05 18:30:37
Temat: Re: Lody
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le samedi 5 mars 2005 ŕ 18:40:04, dans <3...@n...onet.pl> vous
écriviez :
> Masę w płytkim pojemniku trzymać w zamrażarce do czasu gdy zacznie zamarzać.
> Wówczas ubić mikserem (ja ubijam nawet kilka razy w ciągu całego procesu
> zamarzania aby były puszyste). Przelewam do mniejszych pojemników i zamrozić.
Przypuszczam ze tu jest pies pogrzebany. Bez maszynki do lodow (ktora
miesza caly czas) trudno jest do lodow "wbic" wystarczajaca ilosc
powietrza.
Twoje lody musza sie wiec troche rozgrzac : albo je wyjmujesz
wszesniej przed podaniem, albo rozmiekczasz w mikrofalowce kilkanascie
sekund, na najnizszej mocy.
Ewcia
--
Niesz
|