Data: 2014-12-23 23:17:42
Temat: Re: Majonez domowy z żółtkiem na twardo
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Tue, 23 Dec 2014 22:58:31 +0100, Trefniś napisał(a):
> gdzie żółtko
> występuje w formie surowej, a jeśli jest podgrzewane (np. dla
> zagęszczenia) - to zawsze z dbałością o odpowiednią temperaturę. Bo albo
> się zwarzy, albo nabierze smaku jajecznicy.
A jaki jest właściwie smak jajecznicy? - wg mnie to dodatki o tym decydują,
np rodzaj tłuszczu, dodatki wzbogacające (cebulka, boczek, kiełbasa,
papryka, pomidory itp). Jesli zrobisz jajecznicę bez niczego i nawet bez
tłuszczu (na parze), to w sumie jej smak jest mdły/neutralny/żaden.
A omlety na słodko robisz? - przeciez to ścięte na twardo jaja plus cukier
:-)
|